HARUN TAVUKÇUOĞLU’NDAN AÇIKLAMALAR – 2

Sevgili İkizdereliler,

12/042014 tarihli bilgilendirme yazıma gelen eleştiriler ile ilgili gerçekleri sizlerle son defa olmak üzere paylaşmak istiyorum.

1- İkizdere’yi seven birisi olarak ilçeyi 5 yıl yönetecek kişi için dostlarla fikir alışverişinde bulunmanın sakatlık neresinde anlamış değilim. Ben bu görüşmelerimi seçimlerden bir yıl önce değişik kesimlerdeki dostlarımla yapmaya başladım.

2- İkizdere siyasetine yön verme hakkını İkizdere’ye olan sevgimden alıyorum. İkizdere’yi seven herkes gibi bu benim en doğal hakkımdır.

3- Adayı ben belirlemedim. Aday olabilecek kişileri öne çıkartmaya çalıştım. Bu çalışmalarımda iddia edildiği gibi ayrımcılık yapmadığımı referans göstererek yeterince anlattım.

4- Bildiğiniz üzere AK partiden 4 aday adayı müracaat etti. Partinin yaptığı 3 temayül yoklaması sonucu aday belirlendi. Bu safhada parti teşkilatına üye birçok arkadaşımızla partinin görüştüğü herkesçe bilinen bir gerçektir.

5- Sandık sonuçları İkizdere esnafının fikrini kimin aldığını açıklamaya yeter.

6- Bir kez daha belirtmek gerekirse İkizdere seçmenini ayartılan, kandırılan, baskı kurulan, boş vaatlerle aldatılan manasına gelen ifadeler yanlış, maksadını aşan ifadeler olup seçmene yapılan bir haksızlıktır.

7- Seçime katılan 5 adayında aldığı oylar helal oylardır. Seçim demokratik bir yarıştır. Sonunda bir kişi kazanacaktı, öylede oldu. Bundan sonrası sizinde belirttiğiniz üzere seçilen başkan etrafında kenetlenip İkizdere’ye hizmet etme zamanıdır. İkizdere’yi seven herkesin projelerini ortaya koyup gerçekleştirmek için gayret etme zamanıdır.

Sn.ilyas Bekiroğlu yanlış bilgilerle yazdıklarınıza sadece üzüldüm. Sn.Kıyasettin Azaklı’nın adaylığı konusunda kendisi ile konuşsa idiniz bu yanlışa düşmezdiniz.

O dönemde üç aday yarışıyordu. Sn.Kıyasettin Azaklı Anavatan Partisinden aday oldu. Aynı dönemde ben Doğru Yol Partisi İkizdere ilçe başkanı idim. Kendisine teklif benden geldi. Sn.Azaklı’ya “Anavatan Partisinden değil bağımsız aday ol Manle’den 250 oy garanti edeyim ve adayımızı çekelim. Aksi durumda kendi parti adayım varken bir başka parti adayına oy veremeyiz.” dedim. Bu konuşma 4 kişi arasında geçti. Sn.Hamza Çepni rahmetli oldu. Sn.Kıyasettin Azaklı, Sn.Halil Tavukçu ve ben hala hayattayız.

Bu iftira bilgileri nereden edindiniz bilemiyorum. Bildiğiniz üzere bahsettiğiniz seçimde Sn.Ayhan Biber birinci, Sn.Yaşar Tavukçu ikinci, Anavatan partisi ise üçüncü olarak seçimi tamamladı. Seçimden sonra İkizdere’ye ilk gelişimde ilk çayımı sizin kahvenizde içtiğimi bilmenizi isterim.

Bilmenizi istediğim bir başka konu ise bahsettiğiniz cami toplantı konusu külliyen yalan bilgidir. Ayrıca Tavukçuoğulları ile ilgili talihsiz beyanınızı şiddetle kınıyor ve reddediyorum. İki yüz yıldan fazladır orada yaşayan bir akraba olarak Tavukçuoğullarını bilen bilir. Senin bilmeni istediğim yanı Tavukçuoğullarının tehditle işi olmaz. Sözlerine sadıktırlar. Adam satmazlar. Gereğini yaparlar.

Türkiye toplumunun sabah erken kalkanın hükümranlığını ilan eden bir toplum olmaktan çıktığını görmek gerekir. Olaylara bilimsel yaklaşmak insanların hatalarını azaltır.

Son olarak 3 adayın yarıştığı muhtarlık seçiminde yüzyıla yakındır orada sevilen bir esnaf olmanıza rağmen muhtarlığı neden kaybettiğinizi irdelemenizi isterim. Yoksa onun sorumlusu da mı ben oldum?

Bu vesile ile İkizdere’ye yakışan demokratik olgunlukta geçen seçimlere renk katan bütün adaylara, zor iklim şartlarında vatandaşlık görevini yerine getiren tüm seçmenlere teşekkür eder, seçilenlere çalışmalarında başarılar dilerim.

Saygılarımla.

Harun TAVUKÇUOĞLU